Com hem d'endreçar els aliments al frigorífic?

Saps com has de posar els aliments al frigorífic perquè aguantin durant més temps frescos? Aquí tens alguns consells per poder-ho dur a terme.

El primer de tot és pensar què és el que necessitem abans d’obrir el frigorífic. D’aquesta manera evitem una pèrdua de fred i mantenim la temperatura interna. Una bona opció, a tenir en compte a l’hora de buscar un frigorífic, és el control de temperatura visible amb la porta oberta i tancada. Si parlem del congelador, és recomanable mantenir una temperatura d’entre 5ºC i -18º C.

On hem de posar cada família d’aliments?

El congelador és un dels espais que en fem més ús per conservar aliments, per això és important que els congelem de manera correcta, amb bosses precintades o en recipients aptes pel congelador.

La calaixera de la fruita i la verdura són perfectes per aquest tipus d’aliment. Mantenen la seva humitat i el fred necessari per conservar els nutrients i aguantar més temps frescos. Un truc perquè triguin més a podrir-se, és mantenir les fruites i verdures dintre de les bosses de plàstic on venen envasades.

La zona baixa del frigorífic sol ser la més freda i és perfecta per conservar productes frescos com carn i peix, o també embotits i formatges. A la zona mitjana cal posar-hi aliments que requereixin una temperatura estàndard, com iogurts o productes làctics. A la part més alta, amb una temperatura més estable, és perfecte per les sobres de menjar.

A les portes dels frigorífics posarem aliments que no necessitin estar a temperatures molt baixes com begudes, ous, mantega, salses o aliments que s’hagin de descongelar. Així i tot, hi ha productes que es conserven millor a l’exterior, com els xocolates, patates, cebes... que poden estar perfectament fora, a temperatures suaus i baixes.

Restem a la teva disposició per resoldre qualsevol dubte.

Grup d’ISERNTornar