Fregidores d'aire sense oli, val la pena tenir-ne una?

Encara que fa més de 10 anys que existeixen, últimament les fregidores d'aire o air fryers s'han posat de moda per la seva versatilitat a l'hora de preparar aliments de manera menys grassa i fàcil en comparació a les paelles i fregidores convencionals.
Hi ha una gran varietat de models i marques al mercat, les podem adquirir a partir d'uns 50 euros aproximadament a les nostres botigues i també a la nostra web juntament amb diversos accessoris.


Funcionament

El seu funcionament es basa en l'aire calent (com diu el seu nom), fa circular l'aire per la cistella de la fregidora a gran velocitat, distribuint l'escalfor per tot l'aparell de forma uniforme. Per tant, el seu funcionament és pràcticament el mateix que un forn de convecció tot i que la velocitat a l'hora de preparar els aliments és més ràpida que aquests, i es fa servir molt menys oli. A part de fregir, també fa els aliments al vapor i rostits.
Són aparells molt fàcils d'utilitzar, ja que només l'hi hem d'assenyalar la temperatura i el temps de cocció, tot i que a alguns models més elaborats hi ha diferents modes d'ús.


Menys oli = més saludable

Com hem dit, per fregir a l'aire no es necessita tant oli com a l'hora de fregir convencionalment, fent així els aliments cuinats amb la fregidora d'aire més saludables.
Quan escalfem l'oli aquest perd les seves propietats antioxidants i també adopta moltes conseqüències negatives per a la salut, generant un risc més alt de tenir malalties cardíaques.
Com també sabem, l'oli restant de fregir i de cuinar és un element amb una càrrega contaminant elevada, així que amb les fregidores d'aire ajudem a preservar el medi ambient.


Fàcil de netejar

Un altre avantatge d'aquests petits electrodomèstics és que són molt més fàcils de netejar que els nostres instruments i aparells de cuina habituals, ja que tenen parts extraïbles i són aptes pels rentaplats. A més a més no ocupen gaire espai a la cuina.
D'altra banda, amb aquest aparell podràs evitar les esquitxades i la pudor de fregit que s'escampa per tota la cuina.


Textura menys cruixent

Una de les poques característiques que es renuncia amb les fregidores d'aire és el típic cruixent que aporten els fregits tradicionals, tot i això, els aliments queden amb una bona textura i cuinats de forma molt homogènia.
Tot i ser uns aparells més ràpids que els forns, tarden més que les paelles i les fregidores, sobretot si s'han de cuinar o preparar gran quantitat de menjar i plats, així que no serà gaire pràctic en aquests casos.Esperem haver-vos aclarit les idees sobre aquest fantàstic producte.Grup d’ISERNTornar