Petits gestos per estalviar a la factura de la llum des de casa

Amb la constant pujada de preus de l'electricitat i la nova tarifa elèctrica de franges horàries, els petits gestos a casa ens poden ajudar a pagar menys a les factures de llum. És important fixar-nos en les hores puntes i les hores vall, ja que el càrrec serà més alt durant les hores puntes (les pots identificar a la imatge). A més a més els dies laborables el consum en hores puntes es penalitza amb càrrecs més alts.

 • Contracta la potència que facis servir, ho pots saber consultant les teves factures de llum. També si no et salten mai els ploms amb tots els electrodomèstics i aparells connectats és molt possible que tinguis més potència contractada de la que utilitzes.

  • Com més eficients siguin els teus electrodomèstics menys consumiran i s'estalviarà més a final de mes. Per tant, es recomana en la seva mesura tenir electrodomèstics de classe A o B, ja que per exemple, engegar una rentadora de classe A a hora punta ens pot arribar a costar un 33% menys que en una de classe D.

  • Desendolla els aparells que no facis servir, com ara els carregadors del mòbil, assecadors, televisors... Si els tens connectats a endolls múltiples et serà més fàcil apagar-los de cop.

   • Substitueix les bombetes incandescents i halògenes per bombetes Led i de baix consum.                                                                                                                                                                                                                                               
   • Fes servir aigua freda a l'hora de rentar amb rentadora i rentavaixelles. Amb el rentaplats ple, gastaràs menys aigua i menys energia que rentant a mà.                                                                                                                                                          
   • Neteja la nevera i el congelador, com sempre estan encesos són els electrodomèstics que consumeixen més. De manera que, hem d'evitar que s'acumuli gel al congelador i pols darrere la nevera, així el compressor treballarà menys pel qual generarà menys consum.

   • No obris el forn quan està en funcionament, perd un 20% de l'energia acumulada cada cop que obres la porta.

   • No posis mobles davant dels radiadors i purga-ls almenys un cop l'any. Quan no siguis a casa apaga la calefacció i tanca la clau dels radiadors de les habitacions que no facis servir.

   • Ajusta la temperatura de la calefacció i de l'aire condicionat. A l'hivern la temperatura òptima de la calefacció és de 21 graus. I a l'estiu deixa l'aire condicionat a 26 graus, et pots ajudar amb ventiladors que ajuden a tenir una sensació de frescor més alta i el seu consum és més baix.


    Esperem que aquesta informació us sigui d'utilitat.


    Grup d’ISERN
   Tornar