Radiadors de baix consum, quin és el millor?

Amb l’arribada de la tardor, les temperatures baixen i el fred s’instal·la a la llar. Per combatre’l, et proposem els radiadors i emissors tèrmics per poder escalfar la teva llar i  5 consells per evitar la pèrdua de calor.

Tant els radiadors tèrmics com un emissor tèrmic són bones opcions per escalfar la teva llar. Les diferències entre ells són mínimes. Ambdós generen calor a través d’una resistència elèctrica al seu interior. Ho fan de manera ràpida, però si que el ressequen lleugerament.

On es poden trobar diferències és al forma de dissipar la calor. Els emissors actuals solen estar fabricats amb alumini, un material que dissipa la calor de manera més eficient. Gràcies això, amb una instal·lació d’emissors a tota la llar, s’escalfarà com si fos un sistema de calefacció de caldera de gas o gasoli, amb l’avantatge que inclou un sistema digital que permet programar-ne l’ús.

Per saber quin emissor tèrmic necessites, s’ha de calcular uns 80-100 vats de potència per metre quadrat a escalfar. És a dir, però una habitació d’uns 20m2, el recomanable seria un radiador d’entre 1600 i 2000 vats.

1.      Mantenir el termòstat a 21 graus

Es recomana posar els termòstats a 21 graus, ja que es considerada que és la temperatura adequada per escalfar una casa, sense malgastar energia. Cada grau de més que hi afegim, pot suposar un increment del 8% a la factura.

Un altre consell seria programar el termòstat.

2.      No tapar les fonts de calor

No s’ha de dificultar al sortida de l’aire calent ni amb mobles propers ni amb roba humida sobre les fons de calor. Això crearà un major consum i per tant un augment de la factura.

3.      Aprofitar els recursos naturals

És important utilitzar la major quantitat de calor natural, a través de la llum solar. Obre les persianes o corre les cortines quan entri llum solar i tanca-les quan aquest marxi.

4.      Aïllar bé portes i finestres

És important segellar bé les finestres o comprar-les de qualitat per poder reduir un 70% aquestes pèrdues de calor. També és útils utilitzar materials  d’aïllament com el cautxú, la fibra de vidre o el poliuretà.

5.      La decoració el millor aliat

Utilitzar cortines de tela més gruixuda o cobrir les existents amb materials com polar o de forro tèrmic poden ajudar. També és poden afegir davant de la porta d’entrada o col·locar una catifa a la part inferior de la porta.  

Per reduir la pèrdua a traves del terra, la millor opció és afegir catifes que ajuden a mantenir la calor. Tornar